Cheltuieli

  • Distribuie

Generației Y îi place să cumpere, însă nu să și cheltuiască prea mulți bani. Cu un simț practic dezvoltat, ei fac mult research pe internet și abia apoi cumpără.

Millennials-ii nu sunt doar conștienți de ceea ce cumpăra, ei sunt de asemenea dornici să afle mai multe despre modul în care se fabrică produsele, cum și unde sunt acestea vândute. Deci, acești consumatori sunt conștienți de ceea ce se întâmplă în spatele scenei, informațiile pe care le-au adunat sau primit influențând procesul de luare a deciziilor în timpul cumpărăturilor. De exemplu, este mult mai probabil ca aceștia să cumpere un produs în cazul în care profitul servește unor acțiuni de caritate.

Această generație iubește cumpărăturile online, dar savurează de asemenea experiența oferită de offline. Acesta este motivul pentru care retailerii creează noi medii de cumpărături – „digical”, un mix între “digital” și “physical”. „Digical” este o lume în care cumpărătorii navighează mai întâi online, pentru ca mai apoi să se ducă la magazin, cu smartphonul în mână, pentru a cumpăra. Aplicațiile mobile le vor permite cumpărătorilor să fotografieze ceea ce le place și apoi să încerce să găsească imaginea unui produs similar în catalogul online. În funcție de comportamentul de cumpărare afișat în magazine, cumpărătorului i se pot trimite mesaje customizate pe telefon, chiar în timp ce caută produse.

Companiile experimentează acum și vitrinele digitale, fie în locațiile unde urmează să-și deschidă un nou magazin, fie ca experiențe pop-up. Pop-up-urile le permit clienților ca la simpla apăsare a ecranului, să poată plasa o comandă pe care să o primească direct acasă.

Experiența cabinelor de probă se modifică de asemenea. Noile cabine permit căutarea produselor pe internet, în timp ce coduri de bare inteligente sunt scanate de o oglindă cu touch screen, iar hainele de dimensiunea dorită sunt trimise direct în locul în care acestea trebuie probate.

 

Articole asemanatoare