Generația Z: digitally over connected, independenți, întotdeauna grăbiți
Chiar și atunci când comunică, adolescenții sunt grăbiți, de multe ori folosind emoticoane pentru a-și exprima sentimentele. Facebook este pentru prieteni, știri, problemele sociale, în timp ce Instagram este pentru fotografii, iar Whats App, Twitter și Snapchat pentru mesaje instant.
Device-urile acționează ca furnizori de interacțiune, iar din această cauză adolescenții ajung să fie dependenți emoțional de acestea. Un studiu american arată că 79% dintre tineri suferă emoțional atunci când sunt ținuți departe de dispozitivele electronice personale.
Google nu este folosit doar pentru a afla informațiile necesare, aceasta servește și ca instrument de validare a informațiilor primite în mediul offline. Dacă adulții au încredere în media tipărite, radio și TV, reprezentanții Generației Z preferă canalele digitale. Ei pot astfel accesa instant informațiile dorite, încrucișa sursele, obține păreri și începe conversații ce vizează teme ce le sunt de interes.
Fiind online o bună parte din timpul lor, interacțiunea cu mediul fizic a scăzut semnificativ, în timp ce cea cu adolescenți din diferite părți ale lumii a crescut datorită preferințelor similare în termeni de muzică, jocuri etc.
Într-o eră în care cuvintele și opiniile sunt ascultate și au puterea de a ucide social un brand sau o persoană, adolescenții Generației Z își dau seama de impactul pe care îl au asupra lumii, datorită forței și capacității lor de a influența lor, de a schimba, de a a crea.
Generația Z este una tehnologică, socială și vizuală la nivel global. Multi-tasking și multi-screeners, tinerii sunt disponibili oricând și oriunde. Ei sunt driverii în social media, liderii culturii pop, adoptatorii timpurii și influencer-ii globali ai brandurilor.