Consumatori

  • Distribuie

Generația Z este mult mai interesată de experiențe decât de produse. Dezvoltarea companiilor ce oferă instant servicii a căror achiziție nu este necesară (cum ar fi Uber) creează așteptări în ceea ce privește accesul în timp real la produse și servicii.

Ca o consecință a existenței într-o lume de experiențe, consumatorii de astăzi trebuie să se simtă din ce în ce mai implicați. Acesta este motivul pentru care marketerii trebuie să creeze produse fun, cool, interactive, inovatoare și dezirabile social. Dar nu trebuie uitat faptul că această generație „întotdeauna online” este în continuă adaptare la cele mai noi tehnologii. De aceea, companiile trebuie să rămână concentrate pe „ce urmează”, pentru a putea ține pasul cu ea. Probabil că în câțiva ani, canalele de marketing considerate astăzi „hot” (portaluri online, social media), precum și metodele neconventionale de marketing (cum ar fi viralele, avatarele, jocurile) vor fi istorie.

Produsele cu multiplă funcționalitate le sunt esențiale în prezent consumatorilor, aceștia fiind dispuși să plătească mai mult în cazul în care produsul oferă mai multe beneficii. Având în vedere faptul că Generația Z este extrem de preocupată de ecologia mondială, companiile ar trebui să aibă în vedere crearea unor produse ecologice sau dezvoltarea de programe care să vizeze schimbări pozitive asupra mediului.

Prin user generated content, marketingul participativ reprezintă noua modalitate de a atrage consumatorii și de a crea veritabili ambasadori de brand. Pentru Generația Z, celebritățile nu sunt stelele de cinema, ci oamenii reali, la fel ca ei, cu o prezență puternică pe platformele pe care ei le vizitează. Este de asemenea important de știut că în prezent consumatorii nu mai sunt atrași de campaniile ce le oferă „șansa” de a-și personaliza produsele, ei vor să definească branduri și să facă parte din ADN-ul lor.

Iată câteva caracteristici ale consumatorilor Generației Z:

□ Durata de atenție este de 8 secunde

□ Ei preferă cumpărăturile online pentru majoritatea achiziților

□ Când nu sunt online, adolescenților le place să-si petreacă timpul în mall-uri și restaurante de tip fast-food

□ Tinerii cheltuie cei mai mulți bani pe haine, mâncare și băuturi, iar locul lor preferat este Starbucks.

□ Filmele lor preferate sunt The Hunger Games și Divergent

□ Sportul este perceput ca adjuvant al sănătății

□ În ceea ce privește moda, această generație preferă marci accesibile (H & M, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius), care pot fi ușor reînnoite și pot garanta apartenența la un grup.

Articole asemanatoare