Cheltuieli

  • Distribuie

Generația Z apreciază banii. Studiile internaționale arată că, din cauza recesiunii ce a caracterizat copilăria multor tineri, aceștia sunt precauți atunci când vine vorba de cheltuit. Mulți dintre ei preferă mai degrabă să economisească, decât să cheltuiască.

Chiar dacă sunt o generație mai chibzuită, tinerii de astăzi influențează totuși zi de zi sumele de bani cheltuite. Adulții apelează la copiii lor pentru a le cere opinia atunci când decid să achiziționeze gadgeturi sau produse electronice și electrocasnice. La fel, atunci când cumpără alimente, optează de cele mai multe ori pentru cele pe care copiii lor le preferă.

Adolescenții acordă o mare atenție modului în care se îmbracă. Hainele pe care le poartă, mașina, cele mai noi gadget-uri reprezintă pentru ei un simbol al succesului.

În comparație cu adulții, modul în care tinerii abordează cumpărăturile este foarte diferit. Ei își doresc ca brandul să fie cel care inițiază interacțiunea – prin conținut narativ realist (prin intermediul platformelor online) și prin oferirea de experiențe aspiraționale. Acest lucru nu înseamnă însă că decizia finală de cumpărare nu este luată după o analiză atentă a prețurilor. Odată produsul obținut, membrii Generatiei Z vor ca lumea să știe acest lucru. De aceea, produc și încarcă videoclipuri care îi prezintă pe ei alături de produse și discută pe platformele sociale și forumuri cu privire la caracteristicile produsului.

Important de menționat este faptul că, atunci când cumpără un produs, adolescenții nu fac asta pentru a fi la fel ca cei din generația lor, ci pentru a fi diferiți. Acesta este motivul pentru brandurile ar trebui să creeze produse personalizate care să ofere experiențe unice.

Pe lângă conținut și experiențe relevante, tineri așteaptă ca brandurile să le ofere în plus șansa de a dobândi noi competențe, de a le recomanda noi trenduri sau noi melodii. Generația Z poate fi de asemenea atinsă prin ad-uri, cu conditia ca acestea să fie amuzante. Mai mult decât atât, fiind personalități realiste, ei și-ar ar dori să vadă oameni reali endorse-ind produse și nu celebrități.

Articole asemanatoare