Social media

  • Distribuie

Generația Z este prima generație globală care își petrece majoritatea timpului comunicând, conectându-se și experimentând viața prin intermediul dispozitivelor digitale și al social media. Potrivit Mashable, Generația Z ar putea fi grupul cel mai abil din punct de vedere social. Dar pentru a putea atinge Generația Z, oamenii de marketing trebuie să știe ce platforme sociale apreciază tinerii și în ce scop le folosesc pe fiecare în parte.

Instagram – pentru poze. Permițându-le utilizatorilor obținerea rapidă de conținut vizual cu interacțiune minimă, această aplicație este cea mai populară în acest interval de vârstă.

Twitter – acționează ca sursă de știri, oferind în același timp utilizatorilor ocazia să poată monitoriza persoane. Twitter concurează cu Instagram în termeni de creștere și nivel de implicare din partea adolescenților.

Youtube – pentru conținut video.

Snapchat – pentru sharing instant de fotografii sau fișiere video.

What’sApp – pentru mesagerie instant.

Facebook – pentru că părinții sau alte rude dețin un cont pe Facebook, adolescenții sunt mult mai precauți când vine vorba de conținutul pe care îl share-uiesc pe această rețea de socializare. Mai mult decât atât, în 2014, 25% dintre cei cu vârste cuprinse între 13-17 de ani au părăsit Facebook. Acesta este motivul pentru care brandurile ar trebui să ia în considerare alte platforme pentru a se conecta cu Generația Z.

Pinterest – conținut vizual pentru idei creative.

Articole asemanatoare