Brand-uri

  • Distribuie

Atunci când concep noi campanii, marketerii trebuie să acorde o atenție deosebită caracteristicilor acestui target atât de diferit, care este Generația Z:

▪ Foarte ambițios, implicat, cu dorința de a schimba lumea

▪ Din dorința de a fi diferiți unii de ceilalți, tinerii aleg să utilizeze branduri care oferă experiențe aspiraționale și noi modalități de exprimare a personalității lor

▪ Tinerilor nu le place să aștepte, ei sunt generația “acum”

▪ Cea mai mare parte a banilor, tinerii o alocă hainelor, mâncării și băuturilor

▪ Chiar dacă preferă să economisească în loc să cheltuiască, ei au o putere mare de cumpărare, influențând o bună parte a cumpărăturilor părinților

▪ Digital natives, crescuți cu Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Whats App, Snapchat

▪ Multi-tasking, multi-screeners, disponibili oricând și de oriunde

▪ Vor să ia parte la aventuri. De aceea, atunci când se referă la job, ei iau în considerare entrepreneurpship-ul și programul flexibil de lucru

Strategul Bill Alberti menționează în AdWeek șase reguli pe care brandurile ar trebui să le urmeze pentru a se putea conecta cu Generația Z:

  1. Arată-le adevărata personalitate a brandului tău!

Brand-urile ce targetează Generația Z vor fi apreciate dacă își prezintă caracteristicile pe care publicul se poate baza, latura umană și capacitatea de a pune brandul pe plan secundar atunci când există ceva amuzant de comunicat.

  1. Nu aplica niciun filtru!

Ca urmare a primei reguli, pentru brandurile care doresc să obțină implicare din partea Generației Z, autenticitatea este cea care conduce. Nu vă fie teamă să creați conținut care este real! Vedetele de pe YouTube nu sunt celebre pentru publicul mainstream, însă adolescenții le adoră pentru că rezonează cu autenticitatea lor!

  1. Caută o cauză, este important să fii diferit!

Reprezentanții generației Z vor fi de departe consumatori mai serioși și mai precauți decât cei aparținând Generației Y. Ei vor să știe că ceea ce fac, indiferent de dimensiunea acțiunii, contează și face diferența. Pentru brandurile care înțeleg asta, există oportunitatea cenectării la un nivel mai profund, arătându-le acestora că le pasă de aceleași probleme.

  1. Fii activ social pe canalele folosite de Generația Z!

Pentru a putea atinge un nivel înalt de social media engagement, brandurile trebuie să-și perfecționeze comunicarea. Trebuie avut în vedere faptul că Generația Z este cea care colectează informația, o selectează și organizează pentru ca, ulterior, să o share-uiască în propria sferă de influență.

  1. Găsește-le grupurile!

Generația Z este curioasă în ceea ce privește lumea, căutand să se sincronizeze cu cei care gândesc și simt în același mod. A se conecta cu personalități similare înseamnă pentru ei mai mult decât a asculta branduri care le vorbesc despre lume sau despre cum ar trebui să se comporte.

Așa că ajută-i să se găseasca unii pe ceilalți! Dar fă asta urmând regulile Generației Z și nu ale brandului tău și alege momentele în care ei pot împărtăși informația obținuta cu prietenii sau follow-eri-ii lor!

  1. Schimbă ordinea!

Nicio generație nu a avut până acum atât de multe elemente care să o surprindă și să o hiperstimuleze. Generația Z este interesată de o multitudine de lucruri și, mai mult decât atât, beneficiază și de accesul la toate aceste informații. Brandurile trebuie să înțeleagă și să accepte acest lucru, pentru a putea veni cu o comunicare care să fie relevantă, creativă și funny și care să le permită adolescenților să se poata conecta.

Conform Sparks & Honey, mesajele brandurilor trebuie:

  • Să fie scurte
  • Să alimenteze curiozitatea
  • Să fie vizuale pe cât mai multe ecrane
  • Să le asigure utilizatorilor controlul asupra setării preferințelor
  • Să conecteze viewer-ii prin intermediul tehnologiilor de live-streaming
  • Să inspire audiențele prin cauze sociale pe care acestea să se poată baza

Să educe și să construiască experiență.

Articole asemanatoare