Caracteristici

  • Distribuie

Millennials-ii sunt foarte diferiți de predecesorii lor, dar surpinzător de asemănători generației care îi succede (Generația Z, “the digital natives”).

Această ultimă generație născută în secolului XX este descrisă ca open-minded, optimistă, susținătoare a drepturilor egale pentru minorități, cu vederi largi și receptivă la noi idei și stiluri de viață. Fiind crescuți sub sloganul “urmează-ți visul” și spunându-li-se că pot obține orice își doresc în viață, membrii acestei generații sunt încrezători și pozitivi.

Primind constant laude de la părinții lor, aceștia așteaptă să primească mulțumiri și aprecieri pentru eforturile de lucru depuse. Dar acest lucru nu înseamnă că sunt dispuși să-și sacrifice viața personală în favoarea carierei. Generației Y îi place să “work hard – play hard”, respectiv să aibă job-uri care să le ofere un echilibru între viața profesională și cea personală. Astfel, ei ar alege mai degrabă un loc de muncă mai slab plătit, în cazul în care acesta ar veni cu avantajul timpului personal. Mai mult decât atât, mulți dintre ei sunt chiar dispuși să accepte o tăiere de salariu sau să refuze o promovare pentru a se putea bucura de o viață personală.

În comparație cu generațiile anterioare, Millennials-ii nu se grăbesc atunci când vine vorba de căsătorie și familie. Acest lucru s-a schimbat deoarece tinerii adulți de azi sunt preocupați de situația lor economică și simt că securitatea financiară ar trebui să preceadă actul căsătoriei.

Crescând cu smartphone-uri, tablete și Wi-Fi și fiind tot timpul în legătură cu oamenii și problemele care îi interesează, acești adulți sunt extrem de activi, influenți, multi-channel și cross-platforms sharers. Potrivit eMarketer, ei au cea mai mare penetrare când privim spre social networking, cele mai mari rate de utilizare fiind înregistrate în rândul lor de Facebook și Twitter.

Articole asemanatoare