▪ Ei sunt generația „can do”, care niciodată nu-și face griji în privința eșecului. Sunt întotdeauna concentrați pe dezvoltarea de noi competențe la locul de muncă, setându-și noi provocări de atins.
▪ Spre deosebire de alte generații, Millennials-ii sunt foarte conectați cu părinții lor. Chiar și ca tineri adulți, ei le cer părinților sfaturi personale și care țin de carieră. Unii dintre ei încă locuiesc cu părinții și sunt ok cu acest lucru.
▪ Reprezentanților acestei generații le place să lucreze în echipă. În școală, aceastei generații i s-a predat utilizând un stil de învățare cooperativă. Prin urmare, se simt confortabil cu lucrul în echipă, fiind de părere că o echipă poate fi mai eficientă în termeni de timing și rezultate.
▪ Când vine vorba de echilibrul dintre viața profesională și cea privată, Generația Y nu este dispusă să renunțe la timpul personal în favoarea carierei. Acesta este motivul pentru care aleg cariere care să le permită să-și trăiască viața asa cum își doresc.
▪ Dețin abilități tehnologice uimitoare. Ei sunt în permanență conectați, chiar și în timp ce lucrează: trimit mesaje text, ascultă la iPod-uri sau comunică prin intermediul platformelor de social media. Acest lucru le permite să se conecteze rapid cu colegii și prietenii din întreaga lume.
▪ Ei au o mare nevoie de feedback și aprecieri constante. Această generație trebuie să se simtă valoroasa în timp ce se implică în deciziile companiei.
▪ Millennials-ii doresc să aibă o relație deschisă și onestă cu managerul și colegii. Pe lângă primirea feedback-ului, posibilitatea oferirii acestuia este de asemenea foarte importantă pentru ei.
▪ Satisfacția oferită de locul de muncă contează mai mult pentru Generația Y decât compensațiile financiare. Comparativ cu generațiile anterioare, este mai puțin probabil ca ei să renunțe la job dacă mediul de lucru nu este unul favorabil și mai probabil să-și împărtășească pe rețelele de socializare îngrijorările legate de acest aspect. Millennials-ii mulțumiți sunt cei mai buni și credibili susținători ai organizației pentru care lucrează.
▪ Multi-taskers, cu o cunoștințe tehnice și viteză de 10 ori mai mare comparativ cu predecesorii lor.