Motivatii

  • Distribuie

Pentru a-și motiva angajații, marketerul Morgan Norman, citat de Business Insider, este de părere că organizațiile trebuie:

  1. Să faciliteze accesul la tehnologie la locul de muncă. Generația Y a crescut cu Internetul la îndemână – oferindu-le angajaților cele mai noi tehnologii, companiile le permit acestora să fie cât mai creativi posibil, la locul de muncă.
  2. Să-și mențină angajații informați. Noile tehnologii fac posibilă comunicarea informațiilor referitoare la companie (ex: e-newsletters, sisteme de mesagerie informală etc). Este indicată o comunicare continuă, pentru a elimina astfel posibilitatea informării angajaților din alte surse. În plus, deținând informații referitoare la compania pentru care lucrează, membrii echipei se vor simți parte integrantă a acesteia.
  3. Să creeze un sistem de împărtășire a obiectivelor. Având în vedere timpul petrecut online de această generație, este indicată dezvoltarea unui sistem care să le permită angajaților să-si stabilească și urmărească online obiectivele. Fiind la curent cu obiectivele altor colegii, angajații vor deveni motivați să țină pasul cu aceștia și să-și dezvolte anumite abilități.
  4. Să ofere feedback continuu: Generația Y este ebișnuită cu acțiuni ce se întâmplă constant, aceeași regulă aplicându-se și în cazul feedback-ului. Odată implicați într-un proiect, ei se așteaptă să primeasca aproape imediat reacții cu privire la efortul depus. Ca și companie, privește această situație ca pe o bună modalitate de a-ți ajuta constant angajații să-și îmbunătățească abilitățile.
  5. Să fie flexibile: Companiile trebuie să le ofere angajaților cât mai multe opțiuni atunci când vine vorba de tehnologii, programe și proiecte. Întrebați-i pe aceștia care sunt punctele lor de interes și oferiți-le șansa de a-și alege proiectele și clienții. În cazul în care au nevoie să lucreze de acasă pentru o perioadă de timp, fiți deschiși și puneți-le la dispoziție tot ce au nevoie pentru a-și duce proiectul la bun sfârșit. Arătați-le că sunteți gata să-i ajutați să se dezvolte, dar și că sunteti flexibili în ceea ce privește locul din care activitatea este desfășurată.
  6. Să le ofere posibilitatea de a-și crea un portofoliu profesional: În scopul de a comunica eficient cu potențialii angajatori, este important ca angajații să le poată pune acestora la dispoziție un portofoliu cu proiectele gestionate. O modalitate bună de a motiva membrii generației Y este de a le asigura acestora resursele necesare construirii unui astfel de portofoliu, pe care să-l poată lua cu ei atunci când decid să părăsească compania.

Articole asemanatoare