Datorită smartphone-urilor, tabletelor și Wi-Fi-ului, generația Z este cea mai avansată din punct de vedere tehnologic. Încă de la vârste foarte fragede, membrii acestei generații au aptitudinile necesare gestionării dispozitivelor ce le permit să obțină în doar câteva secunde ceea ce au nevoie: filme online, aplicații online, internet research și, cel mai important – interacțiune umană, prin jocuri online, forumuri și comunități, social media, blogging și vlogging.
Ei sunt extrem de interesați de cele mai noi tehnologii de comunicare, fiind dornici să testeze și să folosească cele mai la modă gadget-uri. Ca și canale de comunicare, preferă e-mail-ul pe telefon, mesageria instant și rețele sociale, în detrimentul celor clasice (apel voce, SMS). Răbdarea lor se limitează la secunde și acesta este motivul pentru care așteaptă ca tehnologia să lucreze pentru ei la o atingere de ecran.
Mobilitatea este cuvântul-cheie. Dar aceasta nu se limitează doar la interacțiune, tehnologii cloud și mobile work. Pentru tineri, mobilitatea este ceea ce le permite să se simtă liberi, să-și urmeze visele și pasiunile, să fie curioși și creativi, să „atingă luna”, dacă își doresc.