Pentru că au avut parte încă de mici de servicii informatice și de internet, Millennials-ii se adaptează rapid la inovațiile tehnologice. Ei așteaptă ca serviciile și resursele digitale să le ofere viteză, putere, dar și flexibilitate și confort. De-a lungul existenței lor, acești tineri adulți și-au petrecut mii de ore alături de jocurile electronice, video sau pe calculator. De aceea ei adoră interactivitatea constantă și grafica multicoloră. În plus, au dobândit abilitatea de a învăța și de a progresa, precum și capacitatea de a lucra în echipă.
Acești „early adopters” se bazează enorm pe tehnologie:
– își verifică smartphone-urile de 43 de ori/zi
– utilizează 4 sau mai multe device-uri/zi în procent de 30%
– sunt prezenți pe Facebook în procent de 90%. 25% își actualizează cel puțin o dată pe zi profilul personal avut pe unul din conturile de social media. (Sursa: Adweek)
Tehnologiile interactive (de la smartphone-uri, la site-uri și aplicații mobile) trebuie să le asigure reprezentanților acestei generații experiențe unice, eficiente, care să nu necesite însă efort din partea utilizatorului și nici implicarea unei terțe părți. Studiile internaționale arată că, contrar percepției conform căreia membrii Generației Y pot face orice să funcționeze, ei nu vor aloca timp accesării unui site sau aplicație ce nu funcționează perfect, chiar dacă informația le este de interes.
Cercetările derulate arată că:
- „Mobile” este platforma aleasă de Generația Y: 50 % din e-commerce devine în 2015 m-commerce datorită smartphone-urilor și tabletelor
- Millennials-ii preferă în general să dețină controlul. Dă-le, așadar, puterea de a-și rezolva problemele, prin soluții pe care să le poată gestiona singuri!