Educatie

  • Distribuie

Majoritatea adolescenților nu simt că școala îi stimulează suficient: pentru cei mai mulți, nu există momente WOW în sala de clasă. Ei pun de asemenea la îndoială necesitatea studierii anumitor discipline considerate ca fiind puțin relevante pentru viața lor de zi cu zi.
Educația formală nu este percepută ca o premisă a succesului în viață, este doar o normă socială (oamenii învață și obțin diplome) pe care trebuie să o respecte. Ca urmare, atunci când se referă la educație, majoritatea tinerilor au în vedere ceea ce au de făcut (teme, proiecte) și nu ceea ce de fapt au învățat.
Adesea autoritari și cu puțină înțelegere față de nevoile, interesele și stilul de viață al adolescenților, profesorii sunt descriși ca întrupare a trecutului. Această percepție se datorează de asemenea stilului pedagogic, încă neadaptat actualului mod de viață. Profesorii care reușesc să atragă atenția generației Z sunt cei care au o manieră interactivă de predare, care folosesc exemple practice pentru a susține teorii și care încurajează inițiativele de orice fel.

Datorită tehnologiei și internetului, tinerii de azi nu se așteaptă ca instituțiile de învățământ să le ofere informații, asta este treaba Google. Focusul lor este reprezentat de analizarea și aplicarea informațiilor obținute din mediul on-line.

Articole asemanatoare