Influencer-i

  • Distribuie

Adolescenți de astăzi sunt principalii influențatori atunci când vine vorba de deciziile pe care părinții lor le iau. De la produse alimentare și de îngrijire a locuinței și până la electronice și chiar autoturisme, ei au un cuvânt de spus în ceea ce privește cumpărăturile. Încrucișând sursele în scopul de a găsi informații și opinii atât pozitive, cât și negative în legătura cu lucrurile care îi interesează, tinerii sunt capabili să le împărtășeasca părinților opinii susținute de argumente solide și documentate.

Existența lor fiind definită de MacBook, iPad, Google, Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Youtube, Whats Ap, Android, tinerii nu sunt doar influențatorii părinților lor, ei devin influențatorii propriei generații, prin intermediul user generated content (recomandări, review-uri, comentarii, storytelling) via bloguri, vloguri, forumuri de discuții, postări, chat-uri, tweet-uri, imagini, fișiere video și audio.

Influencer-ii reprezintă noii ambasadori de brand. De exemplu, o vedetă YouTube este în zilele noastre mult mai credibilă decât o celebritate. Acest lucru indică schimbări majore în zona de influencer marketing, cel mai adesea orientată până în prezent spre celebrity endorsement. Astăzi însă, focusul este asupra acestor digital content creators.

Articole asemanatoare